Archiv blogu

středa 19. května 2010

Gořka? Toš ulej, ulej !



Takové hlášky po khokakole ani sprajtu asi jen tak z huby nevyknedlíte:

Kdo večeří kořalku, snídá vodu z oharků.

Po pití mnohém, rozume sbohem.

Kdo kyselicu jí a slivovicu pije, ani pantokem ho nezabije.

Strašné je pití, ale žízeň je eště strašnější.

Slivovica rozvazuje jazyk, ale svazuje nohy.

Opilcovi je aj Morava enom po kolena.

To je pořád řečí o škodlivosti alkoholu, ale když je nekde
nejaká epidémia, tak je to dycky z vody!

Chlapi, víte, co je můj největší sen? Jednú se tak pěkně
ožrat… a zostat už tak.


Mattioliho
herbář z roku 1562: „…posiluje životní sílu, udržuje
člověka při dlouhém zdraví, dává mu dobrý smysl a rozum,
tvrdí paměť a ostří zrak, zahřívá studený a slabý
žaludek…“

Důležitá fakta
Od ledna 2010 vstoupil v České
republice v platnost přestupkový zákon, který tuto
činnost klasifi kuje již jen jako přestupek. Zatímco
dříve hrozilo černému páleničářovi vězení v délce
až jeden rok, nyní by zaplatil „pouze“ pokutu do
3 000 Kč.

Jablečný „Žabí hněv“
5 kg zralých, čistých jablek nakrájíme na čtvrtky,
vložíme nejlépe do kameninové nádoby, posypeme
1,5 kg cukru a zalijeme 1,5 l jablkovice, nebo
vodky. Ovoce musí být zcela ponořené (lze dolít
34 trochou vody). Nádobu uzavřeme a necháme stát
ve tmě a teple asi dva týdny. Poté nalijeme nápoj
do lahví, zazátkujeme a necháme tři měsíce uležet.


Tož strécu ulej baňu, eště koštnu.... :-)

//// tento článek jsem spichnul v rekordním čase (cca 3 minuty) v návalu pivní pěny, přes mozkomišní stěny... pokud máte zájem o více infoformací stahněte si PDF
(ZDĚS)

Žádné komentáře:

Okomentovat